kerék világ se.

 A Kerék Világ SE. 2004-ben alakult. Elődjének a Miskolci Honvéd SE. para-szakosztálya tekinthető, ahol 1996-tól befogadták a kerekesszékes sportot Miskolcon. A törvényi változások, és a közvetlenebb elérhetőség miatt döntöttünk az egyesület alapítása mellett. Két sportoló, és nyolc sportot, és minket is kedvelők alapítottuk meg a Kerék Világ SE.-t.

Az egyesület a kerekesszékes teniszt tekintette fő céljának, ami az edzések lehetőségét, versenyek rendezését jelenti. De ezen célok mellett igyekszünk részt venni a társadalom szemléletformálásában, ami véleményünk szerint a sporton keresztül a leghatékonyabb. Iskolákban szívesen tartunk beszámolókat, beszélgetéseket a fogyatékossággal élő emberek életéről, mindennapjairól.

Céljaink között szerepelt más kerekesszékes sportok miskolci megvalósítása is, így 2010-ben a Kerék Világ SE. létrehozta kosárlabda "csapatát", amely másodikként hazánkban kezdte el ezt a látványos sportot. A szobai kerekesszékeinkkel kezdtük el a játékot, amit viszonylag hamar sikerült erre a célra gyártott (Guruló projekt által) székekre cserélni, ezzel játszhatóbbá tenni a játékot, dinamikusabbá, élvezhetőbbé.